Blog

In de blogs blijft een enkel onderwerp blijft onbesproken. We bewandelen meerdere sporen: we vertrekken vanuit concrete probleemstellingen uit de praktijk en geven aan hoe FMCG365, Textile365 en Industry365 daaraan een oplossing geven. Of we behandelen in detail en aan de hand van illustraties een bepaalde functionaliteit van onze oplossingen. Soms is een event of een gebeurtenis aanleiding voor een leuk en vlot ad hoc artikel.

Hoe verknoei je een winkelbezoek? Hoe maak je er een succes van?
04-10-2019

De beste manier om dat te doen is zonder twijfel door de naam van je contact te vergeten. Kort gevolgd door het assortiment en het planogram van de winkel niet te kennen. Je werkt blind, je krijgt zelfs geen display geplaatst. Erger: je bent de hond in het kegelspel en het kost veel tijd om zo’n slechte indruk om te buigen.

Lees meer >

De wereld rond met FMCG365
09-09-2019

Where shall we go? – Wohin geht die Reise – Dove ti porta il viaggio
Dit spel uit de oude doos volstaat al niet meer voor de vergelijking want het blijft beperkt tot Europa. Dan is Risk met zijn wereldkaart en geleidelijke veroveringen een betere vergelijking. Avento heeft met zijn CRM apps – FMCG365, Industry365 en Textile365 – heel wat continenten ‘veroverd’ en zo 4 van de 6 mogelijke Risk-opdrachten vervuld.

Lees meer >

Time with targeted customers = More Money
02-08-2019

‘Time is money’, wordt toegeschreven aan de 18de eeuwse Amerikaanse wetenschapper Benjamin Franklin, de man die voor het eerst elektriciteit beschreef. Dat is lang geleden. Tegenwoordig is bovenstaande titel minstens even juist. Tijd besteed aan de klanten met het grootste potentieel staat gelijk met aanzienlijk hogere opbrengsten. Met deze woorden hebben we elegant het dilemma van het Customer Relations Management (CRM) ingeleid. Er zijn te veel potentieel interessante klanten en te weinig mensen om ze allemaal snel én goed te bedienen.

Lees meer >

Een fieldmedewerker start zijn dag en neemt mee: een rolmeter (2m)
12-07-2019

Een fieldmedewerker start zijn dag en neemt mee: routeplan en wegenkaart, clipboard, pen en een rolmeter (Stanley of ander merk, 2 meter is voldoende). In tijden voor de smartphone zou dit niet gedateerd klinken. En je ziet ze nu soms zelfs nog staan: vertegenwoordigers met clipboard tussen de winkelrekken. Notities maken. Maar als ze de SKU’s tellen of hun meter uithalen, zijn ze toch een beetje op hun hoede om niet op de vingers te worden gekeken (ze zijn er zich misschien van bewust dat ze een beetje wandelende anachronismen zijn).

Lees meer >

Avento krijgt drie voeten aan grond in Frankrijk
11-07-2019

Avento bespeelt met succes de Franse markt. De specialist in mobiel customer relations management (CRM) en digitale transformatie krijgt er meer dan een voet aan de grond. Drie Franse bedrijven – twee multinationals actief in verf en wijn, en een nationale speler in de agro business – doen een beroep op Avento om hun vertegenwoordigers en mensen op het terrein te ondersteunen met de mobiele CRM app FMCG365.  Het nieuws werd ook opgepikt door Made in Mechelen.

Lees meer >

Avento voor een dagje ‘Fearless leading in the trees’
09-07-2019

U kent ons als ‘Fearless leading in the field’ met onze mobiele CRM oplossingen. Wel, tijdens de teambuildingsdag op 20 juni waren we zelf even ‘Fearless leading in the trees’. Als afsluiter zijn we namelijk met het voltallige team het gloednieuwe ‘Fietsen door de bomen’ gaan uittesten in Hechtel-Eksel. U weet wel: Limburgs tweede grote fietsattractie na het al wereldberoemde ‘Fietsen door het water’. Zeer leuk, ook het diner nadien want dennenlucht scherpt de honger aan.

Lees meer >

Win een dag extra per week! Gratis bij aanschaf FMCG365
21-06-2019

Wat als het Bruto Nationaal Product van ons land van de ene maand op de andere 20 procent hoger zou liggen? Wat als de Rode Duivels nog 20 procent meer doelpunten zouden scoren? Als Victor Campenaerts volgend uurrecord 20 procent sneller zou fietsen. Als je zelf kilo’s of centimeters kon weggommen of toevoegen? Een Aardverschuiving. Een Metamorfose. Een Ongelooflijke Stunt. Hoofdletters en uitroeptekens tekort.

Lees meer >

Avento op Kanaal Z met Charlier-Brabo Group
17-06-2019

Even melden dat we op TV zijn geweest, want uiteraard zijn we daar fier op. In het onderstaande filmpje hoor je General Manager Bart Vangramberen op Kanaal Z uitlegt hoe Charlier-Brabo Group (CBG) met Avento digitaliseert en de stap zet van middelgrote naar grote KMO.

Lees meer >

FMCG365 Event – 2019
06-06-2019

Nieuwe dag in de week ontdekt!

“Slechte planning leidt volgens bijna 70 procent van de gepeilde Sales, CRM en Marketingmanagers tot – hou je vast – 5 tot 10 uur verloren tijd per werkweek. Dat bleek uit de antwoorden die de aanwezige key players op ons FMCG365 event gaven. Het tijdsverlies door slechte planning loopt met andere woorden op tot – of overschrijdt – een volledige werkdag per werkweek van 40 uur,” aldus Tom Moorgat, CEO van Avento.

Lees meer >