Steven De Backer blikt terug op Resco.NEXT conferentie in Lissabon

Op 6 oktober was Avento met zijn FMCG-app Fearless Leader prominent aanwezig op de internationale Resco.NEXT conferentie, ‘the Enterprise Mobility Event of the Year’ in Lissabon. Steven De Backer, product manager van Fearless Leader, zat er namelijk in het expert panel om zijn visie te geven over mobiel CRM en toekomstige mogelijkheden. En dat verwondert ons niet. Fearless Leader is een Europese topspeler die zijn de gebruikers een concurrentieel voordeel biedt dankzij de superieure offline beschikbaarheid van de app en zijn functies die specifiek voor de fast moving consumer goods ontwikkeld werden.

Steven De Backer blikt terug op Resco.NEXT conferentie in Lissabon

Wat heb je in dat expert panel zoal verteld, Steven?

Steven: “Dat field medewerkers met Fearless Leader niet alleen moeilijke werkomstandigheden, zoals staande werken zonder bureau, afwezigheid van internet, werken op een tablet of smartphone…overwinnen. Fearless Leader stelt de backoffice bovendien in real time data ter beschikking om de juiste acties te ondernemen en zo de verkoop te optimaliseren. De app geeft met enkele clicks toegang tot alle mogelijkheden van Dynamics 365.”

“Dat is dé trend voor de toekomst. Geen papierwerk meer, geen administratie ’s avonds. Al het werk op het terrein gebeurt volledig digitaal via gebruiksvriendelijke apps. Bij voorkeur via een enkele app. Onze Fearless Leader met Resco mobiliteit.”

Avento is intussen gekend bij Resco, het is sinds jaar en dag een belangrijke partner van Resco voor de mobiele technologie in Fearless Leader en won met de app enkele awards van Resco. Heb je daar iets van gemerkt?

Steven: “Toch wel. Tijdens een ander onderdeel van conferentie gaf een bedrijf, Omnivision, een uiteenzetting over het gebruik van Resco technologie voor store checks. Ze hadden een sterk vereenvoudigde versie. ‘Als je een geavanceerdere en krachtigere versie wil, moet je bij de concullega’s van Avento zijn’, zegden ze. Ik zat in de zaal en zwaaide naar iedereen (lacht). En ik heb er achteraf nog een aantal vragen over gehad.”

“Tijdens mijn eigen tussenkomsten in het expert panel heb ik ook enkele ‘zaadjes geplant’, want nadien zijn er enkele mensen met vragen gekomen. Onder meer over de faciliteiten voor planning over meerdere dagen.”

Je had er de dag voordien ook een consultancy uurtje met de specialisten van Resco. Wat heeft dat opgeleverd?

Steven: “Tijdens dat uurtje worden technische issues besproken, het lijstje met suggesties van gebruikers. Het zijn technische kwesties, inderdaad, maar ze geven een beeld van de wisselwerking tussen Avento en Resco. Voor Fearless Leader hebben we op een aantal punten de toezegging gekregen dat ze bij een volgende release van Resco zouden verbeterd worden. Onder meer de kalender controll, die niet meer in de vorm van een roll-index maar als date picker zou werken, dat is intuïtiever. De werking van de agenda in Fearless Leader wordt nog iets meer zoals in Outlook: meerdaagse events zullen weergegeven worden als een lijntje bovenaan, zodat minder ruimte in beslag genomen wordt. Ook de snelheid om formulieren te laden – denk aan de klantenkaart in Fearless Leader – wordt verbeterd. We zijn zelfs samen met een wiskundige van Resco in hun code gedoken om te checken of Fearless Leader daar optimaal op aansluit.”

En ter afsluiting: hoe was het weer daar in Lissabon, Steven?

Steven: “Naar het schijnt was het er goed warm. Dat heb de avond voordien tijdens een wandelingetje ondervonden, want verder heb ik de hele dag in meeting rooms doorgebracht. De avondreceptie ter afsluiting was best aangenaam. Een boottochtje op de Taag zal voor een andere keer zijn.”

Die andere keer zal er zeker komen, wellicht in een andere hoofdstad. Avento is met Fearless Leader immers op weg om Europa in te trekken. Zo zijn onder meer Innocent Drinks en Laurent Perrier recent de FMCG-app gaan gebruiken. Dankzij voortdurende innovatie en marktkennis is Avento sinds 2021 ook Independent Software Vendor bij Microsoft en staat Fearless Leader in de etalage in de AppSource.