Welkom terug uit bevallingsverlof Sarah en proficiat met de geboorte van Néa!

Sarah Desmedt, developer bij Avento, komt na de geboorte van haar dochtertje Néa terug naar het werk. Tijd voor een momentopname.

Welkom terug uit bevallingsverlof Sarah en proficiat met de geboorte van Néa!

Proficiat Sarah! Is het je eerste kindje?

Sarah: “Mijn derde. Liv’ is nu 5 jaar en Elin is er 3. Inderdaad drie dochters. Mijn man is thuis dus in de minderheid. Maar het lukt ons prima om werk en gezin met elkaar te combineren.”

En even terzijde, als jullie je nu afvragen: ‘dit gezicht ken ik’, dan hebben jullie een goed geheugen, want op avento.be en op avento-international.com zie je Sarah – eveneens in blijde verwachting – bij de voorstelling van het Avento-team en de kernwaarden. “Toen was ik zwanger van Liv’.”

Toch benieuwt het ons hoe je het geregeld krijgt – de combinatie werk-gezin?

Sarah: “We hebben de flexibiliteit om de werkuren soepel in te vullen. Ik start dus heel vroeg zodat ik de kinderen van school kan halen en mijn man brengt ze ’s morgens. Wat dat betreft zit ik hier goed. Als er iets tussen komt – ziekte of zo – kan ik zonder problemen van thuis werken. Belangrijkst is dat de job goed wordt uitgevoerd. Sinds Liv’ naar school gaat, nu bijna 2 jaar geleden, werk ik overigens 4/5de

“Altijd leuk om naar het werk te komen”

En wat is precies je job?

Sarah: “Ik vorm samen met 3 collega’s het development team. Ik begeleid Microsoft CRM-projecten bij de klant, in combinatie met Resco. Ook bij de implementatie van onze CRM-app Fearless Leader bij de klant, word ik ingeschakeld.”

“Ik ben nu 8 jaar bij Avento, rechtstreeks van de schoolbanken, en doe het werk bijzonder graag. Eerst had ik gekozen voor kleuteronderwijs en heb dat een jaar gestudeerd, maar ik miste – na mijn middelbare studies boekhouden-informatica – IT zozeer dat ik ermee gestopt ben. Ik ben meteen overstapt naar een opleiding Multimedia- en Communicatietechnologie. Pittig, met een stevige component IT.”

Wat zijn hoogtepunten in je jonge carrière?

Sarah: “Moeilijke vraag. Ik kan niet meteen een hoogtepunt opnoemen. Dat we een hecht team vormen en bijzonder goed samenwerken, is in mijn ogen een heel belangrijke factor. Het is echt leuk om naar het werk te komen. Al kan het vanuit Tremelo, waar ik woon, wel eens druk zijn.”

“Wat ik zelf wel ambieer voor de komende jaren is om voor meer projecten de rol van lead-consultant te mogen invullen. Nu ben ik dat voor enkele klanten.”

Heb je ook contact met de collega’s buiten het werk?

Sarah: “Met drie kinderen? (lacht). Ik heb daar geen tijd voor. We hebben wel soms contact via WhatsApp en zo. En het gebeurt wel eens dat we met de collega’s blijven voor een etentje. Maar dat is intussen al even geleden.”

Succes verder Sarah. Geniet van je dochters. En dat etentje komt er zonder twijfel ook nog. 😊