Is uw vertegenwoordiger (sales promotor, merchandiser, …) nog gelukkig?

Wanneer u zondagavond in uw luie zetel voor de televisie ligt, is voor vele vertegenwoordigers de werkweek al begonnen. Zij zijn al aan het puzzelen om hun week te organiseren en te plannen volgens regio of prioriteit. Is uw vertegenwoordiger nog gelukkig?

Het is haast ondenkbaar hoeveel bedrijven nog werken zonder routeplanner die optimale routes uitstippelen, in een fileland als België. Op weg naar Leuven denkt men er niet aan om die klant in Kortenberg een bezoek te brengen, hoewel diens contract op vervallen staat. In het andere geval kun je beginnen omrijden of op een andere dag de contractverlenging gaan bepleiten. Zonder CRM, dat kan aangeven dat het contract bijna ten einde is, wordt het helemaal hopeloos.

Met onze module RoutePlanning zien vertegenwoordigers alle klanten op een kaart. Klanten krijgen een kleurencode zodat prioriteiten of andere parameters meteen opvallen. Daarmee kunnen vertegenwoordigers hun optimale route plannen: best in de namiddag naar punt B want ’s morgens zijn er in die richting structurele files. Of andersom. Of met spoed naar klant A, want daar brandt het meer dan bij klant B. Die krijgt op de terugweg wel een bezoekje.

RoutePlanning combineert uw klantengegevens met Google Maps, Microsoft Bing Maps of Apple Maps alnaargelang het platform en houdt u automatisch op de hoogte van de status van uw contacten. Zo stelt u uw agenda op aan de hand van uw route in plaats van omgekeerd.

Dat is het verschil tussen pakweg drie of vier klantenbezoeken per dag. Of het verschil tussen een dag in de files of in vlotter verkeer. Reken maar dat iemand daar gelukkiger van wordt.

Is uw vertegenwoordiger (sales promotor, merchandiser, …) nog gelukkig?