Hoe CRM en human resources hand in hand gaan

Binnen human resources draait alles om mensen. Als HR-professional wilt u de beste mensen op de juiste plek aan het werk zetten. Talent zoeken en behouden. Helaas gaat er vaak veel kostbare tijd verloren aan administratieve taken. Een goed CRM-systeem kan helpen. Dankzij de automatisering van beheertaken maakt u tijd vrij voor strategische, resultaatgerichte HR-activiteiten. CRM-systemen zijn zowel geschikt voor kleine, middelgrote als grote ondernemingen.

Hoe CRM en human resources hand in hand gaan

Organisaties zien vaak wel het nut van CRM-software voor human resources, maar vanwege de kosten wordt de aanschaf op de lange baan geschoven. Op termijn is dit echter duurder. Gebruik van een goed systeem kan u een hogere omzet en klanttevredenheid opleveren.

Verspreide data

Elke P&O-afdeling die zijn HR management op orde heeft, zit namelijk op een aardige data-berg. Denk aan de scores van bijvoorbeeld intelligentie- en persoonlijkheidstests, aan opleidingstrajecten die werknemers hebben gevolgd, salarisverhogingen die hen zijn toegekend en de uitkomsten van beoordelingsgesprekken. Wie die data slim inzet, doet er heel wat voordeel mee.

Maar net daar wringt het schoentje. HR-organisaties bewaren deze data nu vaak op verschillende plaatsen, onder meer in het recruitingsysteem, in het opleidingssysteem, in het payrollsysteem, … De gegevens zijn totaal verspreid. Op handmatige wijze worden met behulp van Excel analyses uitgevoerd. Daardoor zijn analyses vaak niet zo goed als ze konden zijn.

Betere human resources-processen

Een effici├źnt CRM-systeem biedt hier soelaas. Je kunt niet alleen gemakkelijker actiepunten uit de data distilleren, maar je kunt met een goed CRM systeem ook kijken wat uw interventies opleveren. Op basis van goede data wordt het makkelijker om succesvol processen in te richten. Bovendien worden de data in het CRM veilig opgeslagen.

Verhoog uw productiviteit door personeelsgegevens en andere HR-taken te automatiseren. Wilt u meer informatie over CRM-systemen? Neem vrijblijvend contact op.