App van de maand: MS office voor iPad

Voortaan kunt u ook werken in Excel, Word of PowerPoint op uw iPad. Microsoft heeft de programma’s van MS Office nu ook als losse app’s beschikbaar gemaakt voor iPad. Een hele vooruitgang? Zeker, ook al zijn er enkele beperkingen. We hebben het al getest en zetten onze bevindingen voor u op een rij.

App van de maand: MS office voor iPad

Word

De Word app lijkt heel erg op de Windows-versie, maar heeft minder menu-items. Daarom zitten functies als woorden tellen, spelling controleren en lineaal onder het menu Weergeven. Hoewel het het iPad toetsenbord goed werkt, zou een extern keyboard wel handiger zijn. Een document opmaken is even makkelijk als onder Windows, maar enkele fonts ontbreken en kunt u ook niet installeren. Teksten of tabellen slepen is niet mogelijk.

Excel

Tabellen maken en opmaken gaat heel gemakkelijk. Ook grafieken invoegen is geen enkel probleem. Draaitabellen aanmaken of wijzigen is dan weer niet mogelijk. In Excel op de iPad beperkt u zich best tot kleinere werkbladen. In een grote Excel-sheet geraakt u makkelijk het overzicht kwijt en kan u bijvoorbeeld niet onmiddellijk naar de onderste rij.

PowerPoint

Powerpoint op iPad werkt even makkelijk als op Windows. Je hebt meer dan 20 templates beschikbaar en kan makkelijk geanimeerde overgangen maken tussen de slides. Beelden invoegen kan alleen als die beelden ook op je iPad staan. Foto’s bewerken (bv. cropping) is niet mogelijk en video’s invoegen kan ook niet.

Algemeen

Office op Ipad synchroniseert makkelijk met OneDrive of SharePoint. Documenten kunnen enkel op iPad, OneDrive of SharePoint worden opgeslagen. Documenten op Dropbox, Google Drive of andere cloud opslagdiensten kunnen enkel worden geopend.

Wat kost het?

Wilt u enkel documenten openen en bekijken, dan zijn de apps gratis te verkrijgen in de app store. Wilt u ze ook effectief bewerken, dan hebt u een abonnement op Office 365nodig.

Meer weten? Contacteer Avento voor advies rond de implementatie van Office voor iPad of voor opleiding van uw gebruikers.