Werken op een wolk van Microsoft

Corona heeft veel zaken scherp gesteld en doet dat nog altijd. Een van de weinige positieve neveneffecten van de pandemie is dat de arbeidsorganisatie versoepeld werd met soms verplicht thuiswerk – en dat bedrijven grote stappen vooruit zetten wat betreft migratie/integratie in the cloud.

Werken op een wolk van Microsoft

Microsoft is bijgevolg in de wolken. De softwaregigant profiteert van de toegenomen vraag naar cloud-diensten, het gebruik van Teams boomt, MSFT noteert op Wall Street nu zelfs 15 procent hoger dan zijn precorona-topkoers.

Rood-groen-geel-blauwe cloud

Uzelf zit als thuiswerker misschien ook op een of andere wolk, hard aan het werk. Want er zijn meerdere cloud-aanbieders. En misschien was migreren naar de cloud geen eenvoudige operatie: we kunnen het ons levendig voorstellen dat zoiets niet van slag op stoot lukt. Misschien moest u zelfs via een VPN inloggen op de servers. Het dringende karakter van zo’n wijziging in de organisatie legt meteen heel wat pijnpunten en technische obstakels bloot: complexiteit van bestaande oplossingen, compatibiliteit van systemen, behoefte aan externe knowhow… Maar dat dringende karakter van een migratie illustreert ook mooi de sterkte van een geïntegreerd systeem. Het rood-groen-geel-gele-blauwe universum van Microsoft is zo’n volledig geïntegreerd systeem.

Met Avento, wie anders?

De wereld van Microsoft is een one stop shop. Die shop biedt het voordeel van onderlinge compatibiliteit en schaalbaarheid. Het Microsoft landschap is het enige dat vlot en snel toegang biedt tot een intelligente en geïntegreerde business cloud. Office 365, met onder meer Teams, vormt de stepstone naar de volledige digitalisering van uw organisatie. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central  maakt u verbinding met de cloud en laat u uw bedrijf groeien. Het is de volledige cloud-based ERP software-oplossing voor elke onderneming.  Op een nog hoger niveau is er het hele Microsoft Dynamics 365 landschap met tools voor specifieke toepassingsgebieden. Met Power BI worden allerhande data omgezet in een visueel dashboard met management-informatie. Microsoft  Azure zorgt voor de cloud infrastructuur en bijbehorende diensten.

We kunnen ons levendig voorstellen dat u wel naar de cloud wil, maar nog niet goed weet hoe. Dat u er eigenlijk niet zo veel zin in hebt om die lastige klus aan te vatten.  Microsoft kan rekenen op een klein leger aan partners die verschillende segmenten van het bedrijfsleven begeleiden met concrete toepassingen. Avento is zo’n een gewaardeerde implementatiepartner met grote expertise in Microsoft Office365, Dynamics365. Avento is een CRM specialist met internationaal gebruikte oplossingen zoals de mobiele CRM-app FMCG365. We zijn in België front runner voor Microsoft Dynamics 365 Business Central en fungeren als host voor SharePoint.

Maak mentaal de sprong. We begeleiden u graag bij uw eerste stapjes in de wolken.