Wat zijn de werkelijke kosten van een CRM-systeem?

Een CRM-systeem is vandaag niet meer weg te denken uit de moderne bedrijfsvoering. Toch twijfelen sommige ondernemingen nog over hun budget voor Customer Relationship Management. Daarbij laten ze zich vooral afschrikken door de aanvankelijke investeringskosten. Nochtans biedt een CRM-systeem op de lange termijn alleen maar kostenvoordelen. Ontdek snel wat de werkelijke kosten van een CRM-systeem zijn.

Wat zijn de werkelijke kosten van een CRM-systeem?

Van gratis tot goedkoop

CRM-systemen zijn verkrijgbaar in allerlei maten en gewichten. Terwijl het ene systeem gepaard gaat met een heuse investering, is het andere een stuk goedkoper en nog een ander zelfs gratis. Maar wie gaat voor kwaliteit, kiest maar beter niet voor het gratismodel. Dat bevat namelijk heel wat addertjes onder het gras en de uiteindelijke kosten voor uw onderneming kunnen een stuk hoger uitvallen dan verwacht. Denk maar aan servicekosten en beperkende voorwaarden. Bovendien ontbreken er bij gratis of erg goedkope CRM-systemen heel wat essentiële tools, waardoor uw CRM-systeem niet in staat is om ‘mee te groeien’ met uw onderneming.

Totale kosten als referentie

Wie een budgetraming maakt voor zijn Customer Relationship Management, is het meest gebaat bij een langetermijnvisie. Concreet: alles draait rond de total cost of ownership. Niet de begininvestering telt, wel de kosten gespreid over de hele levensduur van het CRM-systeem. Het is dan ook raadzaam om bij een vergelijking van CRM-systemen te kijken naar de verschillende kostencomponenten in functie van uw specifieke noden.

Een integrale aanpak loont

De beste en meest kostefficiënte manier om een CRM-systeem te implementeren? Dat is een partnership met een ervaren provider die focust op expertise. Bij Avento proberen we op die manier onze klanten een strategische differentiatie en operationele superioriteit mee te geven. We analyseren uw noden, geven gericht advies en ontwerpen een oplossing op maat.

Graag meer informatie over de uitbouw van uw CRM-systeem? Neem vrijblijvend contact op.