Wat als Trump met zijn muur had kunnen schuiven? Territory Management in marketing bestaat wel

Wat als de nu werkzoekende Donald Trump met zijn muur op de grens met Mexico had kunnen schuiven? Wat als je kon trekken aan de haag met je buurman en zo het grasmaaien beter kon verdelen?

Wat als Trump met zijn muur had kunnen schuiven?  Territory Management in marketing bestaat wel

In de echte wereld zijn dit absurde veronderstellingen. In het Customer Relations Management bestaat er een oplossing die je wel deze optie biedt. Fearless Leader, Avento’s specialiseerde mobiele app in de FMCG-market, is uitgerust met praktisch en automatisch ‘Territory Management’: je trekt aan die haag en je eigen planning en die van je buurman passen zich automatisch aan.

 

Op bijgaande afbeelding zie zo’n print screen van Territory Management aan het werk. Inderdaad, in Fearless Leader werken we graag grafisch.

  • Points of sale en grenzen van werkgebieden van field medewerkers worden op een kaartje weergegeven. Die POS kunnen geselecteerd worden volgens bepaalde criteria.
  • Met het Territory Management van Fearless Leader kun je heel eenvoudig de regio’s op een kaartje aanpassen in functie van de workload van je mensen. Maak de regio van Xiets groter en die van Y kleiner door gewoon een grens op een kaartje te verslepen.
  • Het Territory Management berekent automatisch nieuwe werkschema’s. De gerelateerde taken voor de fieldworker komen automatisch tijdens het juiste POS-bezoek tevoorschijn. Een planningsbeslissing leidt zo snel tot een effectief resultaat.Geen experimenten, maar berekende oplossingen voor professioneel management.

 

Monitor en verbeter

Fine tuning van de workload is een never ending story. De ene week is de andere niet, ook al zijn je mensen gemotiveerd en bij de zaak. Het Territory Management van Fearless Leader maakt bliksemsnel dag op dag aanpassingen in functie van de inzetbaarheid. Combineer het Territory Management met de Resource Scheduling Automation – die toont wie waar is en wie met verlof of ziek is – en je hebt een onklopbaar team.

Fearless Leader heeft uiteraard nog meer in zijn mars: tools voor efficiëntere store checks, nuttige business inzichten, real time data-doorstroming dankzij synchronisatie met de backoffice… Er zijn tientallen redenen om hier verder in de blogs te duiken.