Wat als iedereen enkel witte chocolade at?

Ja, wat als… Het zou een grote impact hebben. We eten in België een indrukwekkende 8,7 kilo per jaar of ruim 3 flinke repen per week en in Nederland toch ook een respectabele 4,7 kilo, zegt Wikipedia. Enkel witte chocolade zou de sector voor een gigantisch  organisatievraagstuk plaatsen. Of wat als we plots 9 in plaats van de huidige 3 koppen koffie gaan drinken? Zo’n schokken in het verbruik zijn zeer zeldzaam.

Wat als iedereen enkel witte chocolade at?

Maar chocolatiers en koffiebranderijen hebben het wel soms aan de hand dat er plots enkele mensen ziek vallen. Dat er grote afnemers bijkomen of afhaken. En wat bij een fusie, overname of gewoon een kleine reorganisatie? Wie bezorgt ons onze donkere chocolade en de 3 koppen troost per dag?

Field Force

Zo zijn we bij jouw taak als Category Manager of Marketing & Sales Manager…  Wat ook je titel mag zijn, het aansturen van de field force is een krachttoer.  Finetuning van de workload is meestal een never ending story. De ene week is de andere niet, ook al zijn je mensen gemotiveerd en bij de zaak. Avento’s CRM app FMCG365 heeft daarvoor een onklopbaar team: de Resource Schedule Automation en de Territory Workload Calculator.

Wat als…. Iemand opeens uitvalt? Wat als iemand overboekt is?

FMCG365 toont met Resource Schedule Automation wie waar is en wie met verlof of ziek is. Meer nog, de planning van je resources wordt automatisch aangepast gebaseerd op uit te voeren activiteiten, beschikbaarheid, skillset en andere parameters. Wil je zelf taken herverdelen, dat is even snel gebeurd.

Wat als… Er winkels bijkomen? Er een reorganisatie nodig is? Teamgebieden opnieuw ingedeeld moeten worden?

De Territory Workload Calculator van FMCG365 berekent de workload van je field teams rekening houdend met rijtijden, afstanden, duur van de jobs… en laat eenvoudige workload aanpassingen toe op een grafische manier. Versleep de grenzen van de werkgebieden en je ziet meteen de impact op de workload van je field medewerkers.

Real Field Force

Beide functies zijn uiteraard te combineren om de aanwezige capaciteit optimaal te benutten. Maar in een ending story, een instant story zelfs als je de aanwezige intelligentie aan het werk laat. Zijn er toch ad hoc aanpassingen nodig – er zijn oneindig veel ‘wat als…’ situaties – dan krijg je bij het wijzigen van een parameter meteen de impact op alle elementen en kan je heel snel de beste oplossing kiezen. Dat krijgt zelfs de slimste in je bedrijf niet klaar. Finetunen was nog nooit zo leuk!

Wat als… Avento je hiermee kon helpen? Neem hiervoor contact met ons op.