Voortaan heeft sales ’s avonds verlof

Op kantoor zijn we klaar voor de winter. Een technicus heeft onze verwarmingsinstallatie gecontroleerd en afgesteld. Ik had te doen met de technicus. Ik moest namelijk een doordrukvelletje ondertekenen en dacht: dat wordt een avondje administratie voor deze brave man.

Administratie meteen verwerken

Ongetwijfeld werken ze op het kantoor van onze technicus met CRM-software. Dan is het een kleintje om de software op tablet, laptop of smartphone beschikbaar te stellen. Onze klanten doen al hun administratie meteen ter plaatse: product assortimenten verifiëren, bestellingen opnemen en invoeren in CRM, servicebezoeken registreren, bezoekverslagen opmaken, enzovoort.

De Mobile CRM-toepassing is bovendien offline beschikbaar zodat een internetverbinding niet altijd nodig is. Desnoods synchroniseert men ’s avonds thuis. Geen papierwerk meer, geen administratie achteraf, nooit meer wachten tot er een computer in de buurt is.

Automatische rapportering

Aan het einde van de dag vertrekt automatisch een rapport naar de verantwoordelijke manager met het aantal bezoeken, gereden kilometers, tijd per bezoek, geslaagde acties en wat er eventueel nog beter kan. Geen tijdsintensieve rapportering en dus meer vrije tijd. Mensen die vaak op de baan zijn, zoals technici of vertegenwoordigers, weten door de verkeersdrukte niet altijd zeker wanneer hun werkdag erop zit, dus alle extra vrije tijd is zeker meegenomen.

Bovendien berekent de software het ideale traject volgens de prioriteiten van de dag. Da’s twee keer gewonnen. Bij een van de grootste drankeninvoerders in ons land hoeven de vertegenwoordigers op maandag niet meer naar kantoor voor de wekelijkse administratiedag. Het dagelijkse rapport voor de CEO is volledig geautomatiseerd. Sales wint zo meerdere uren tijd per week terug. Ja, dat leest u goed.

Voortaan heeft sales ’s avonds verlof