Tom Saenen over Avento: “The best of both worlds”

Business Consultant Tom Saenen heeft het best naar zijn zin bij Avento. Hij gunt ons een blik achter de schermen. De interne keuken zeg maar. Hij is er nu zes maanden aan de slag, heeft meer dan 10 jaar ervaring in gelijkaardige functies en kan dus met gezag een inschatting maken.

The best of both worlds

“Klant moet er value uithalen vanaf begin”

“Projectmatig zit het prima. We werken heel gestructureerd en tegelijk heel soepel in de omgang met  de klant en zijn vragen. Het gaat erom inzicht te krijgen in hun business processen en op basis daarvan functionele behoeftes te bepalen: dat is mijn job. Daarna worden de taken verdeeld. Configureren doe ik zelf ook nog, voor codering hebben we pure informatici in huis. Bedoeling is uiteraard zo snel mogelijk toegevoegde waarde te creëren. Inhoudelijk heel boeiend, maar het is niet evident om daarbij planmatig en georganiseerd te blijven want we werken in een kleine groep en in een losse sfeer.”

“Best of both worlds”

“Dat is wel een wereld van verschil met mijn vorige jobs. Ik heb lang in logistieke – sterk met IT gerelateerde – functies gewerkt voor de rederij Maersk, dat is een sterk hiërarchisch georganiseerde multinational. Daarna in eenzelfde functie maar op een veel minder georganiseerde – zeg maar soms chaotische manier – bij een KMO uit het Mechelse. Bij Avento tref ik ‘the best of both worlds’. Een informele en erg productieve werksfeer én de gestructureerde professionele aanpak.”

Uitdagingen op alle vlakken

Tom ziet ondanks zijn korte tijd bij Avento ook duidelijk dat er heel wat uitdagingen en dus mogelijkheden zijn. “Sommige klanten zijn niet zo vertrouwd met IT-projecten, de prijsstructuur en werkwijze. Maar ze hebben wel grote verwachtingen dankzij de mond-tot-mondreclame. Verder is er het gegeven Mobile CRM. Voor ons is daar een ‘opvoedende’ taak weggelegd. Klanten kennen vaak wel grote CRM-bedrijven, de grote namen en uiteraard de vereisten voor een goed CRM. Maar hoe echt mobiel CRM werkt en ingrijpt op de organisatie? Daarop maken we het verschil met de echte offline beschikbaarheid dankzij Resco.net.”

En de technologie, Tom?

“Of ik Resco kende voor ik hier kwam werken? Eigenlijk niet nee. Maar als sollicitatieproef kregen we de opdracht een kleine applicatie te maken met Resco. We moesten een app ontwikkelen met Resco binnen de Dynamics omgeving van Microsoft. Dat interesseerde me onmiddellijk, en met goed gevolg want nu zit ik hier”.