Steven De Backer, product manager over dé kwaliteiten van ‘zijn’ Fearless Leader

Fearless Leader, de mobiele CRM app van Avento, is je uiteraard bekend. We hebben zijn nieuwe naam bekend gemaakt door de vergelijking te maken met bijnamen van goddelijke voetballers zoals Messi en Maradonna, remember. Nu mogen we Steven De Backer, de product manager, op de rooster leggen. Hij mag er pas af als hij ons de drie meest nuttige features verklapt.

Steven De Backer, product manager over dé kwaliteiten van ‘zijn’ Fearless Leader

Met kop en schouders op 1:

Optimale planning

Steven: “Fearless Leader stelt field medewerkers in staat heel snel een aantal weken vooruit in te plannen. Ze kunnen het rekenen en denkwerk daarbij  volledig overlaten aan Fearless Leader. De gegenereerde werkschema’s houden rekening met de agenda van de gebruiker – uiteraard. Maar ook met het aantal af te leggen kilometer en met de agenda’s van de te bezoeken relaties. Hij doet dus véél meer dan een simpele routplanner. Fearless Leader houdt daarbij zelfs rekening met de gewoonten van de field medewerker – op dinsdag vroeger stoppen bijvoorbeeld  – en met de beschikbaarheid van de contactpersoon en de openingsuren van de te bezoeken zaak. Die puzzel is met een paar kliks in minder dan een minuut gelegd. Fearless Leader ontneemt de field medewerker niet alleen heel wat planwerk, de optimale regeling haalt hem zoveel mogelijk van de baan en in de winkels.”

Onbetwiste nummer 2:

Snelheid van de administratie

Steven: “Fearless Leader stelt field medewerkers in staat hun routinetaken zeer snel en efficiënt uit te voeren. Bestellingen opnemen, een store check uitvoeren, een klacht noteren… De app is in die mate user friendly opgebouw dat heel veel gegevens – op basis van historische data – vooraf ingevuld zijn en dat er enkel afwijkingen genoteerd moeten worden. Ook de volgorde van de handelingen is logisch bepaald. Je hoeft niets te zoeken en nooit te wachten. Dat geeft je zoveel meer tijd om echt en met aandacht te communiceren met je contacten.”

Op 3: Slimme rapporten

Steven: “Met de historische data kan Fearless Leader heel gemakkelijk automatisch rapporten en voorspellingen maken. Je bepaalt de uit te voeren actie en de criteria – bijvoorbeeld alle klanten met een omzet groter dan… en/of klanten die de voorbije drie weken niet bezocht werden… Fearless Leader kan ’s nachts het gevraagde rapport genereren, mooi gepresenteerd en dankzij Power BI ook met de nodige grafieken. Dat geeft het management alle mogelijkheden om snel in te spelen op bepaalde situaties. Met Fearless Leader is een gerichte actie bovendien zo op het getouw gezet, ze wordt automatisch in de planning verdeeld over het aantal beschikbare mensen die daar meteen ook extra tijd voor toegewezen krijgen.”

Een droom van een partner

Fearles Leader neemt je heel wat werk uit handen en stuurt je slim. Mogen we het zo samenvatten Steven? “Er valt nog zoveel meer te vertellen, maar dat is inderdaad de korst mogelijke beschrijving: Fearless Leader geeft je meer tijd voor menselijke interactie op de gepaste ogenblikken. De droom van iedere field medewerker.”