Microsoft integreert LinkedIn Sales Navigator in Dynamics 365

Microsoft integreert LinkedIn Sales Navigator in Dynamics 365 !

Dat Microsoft de netwerksite Linkedin gaat overnemen, weten we al sinds juni 2016, maar nu krijgen we een idee van wat Microsoft ermee van plan is. Satya Nadella, de CEO van Microsoft, lichtte een eerste tip van de sluier op omtrent de samenwerking tussen beide bedrijven. Voor CRM-gebruikers is het vooral uitkijken naar de integratie van LinkedIn’s Sales Navigator in Dynamics 365.

Microsoft integreert LinkedIn Sales Navigator in Dynamics 365

Social selling met Sales Navigator

De tijd van cold calling ligt al een tijdje achter ons. De opmars van sociale media leidde tot wat men social selling noemt. Bij social selling gebruiken verkopers hun sociale netwerk om de juiste prospecten te vinden, relaties uit te bouwen en uiteindelijk hun targets te halen. Uiteraard is de professionele netwerksite LinkedIn daar het meest geschikt voor. Meer dan 400 miljoen gebruikers beschrijven er hun professionele loopbaan – een goudmijn aan informatie voor verkopers.

Dat weet LinkedIn natuurlijk ook en ze spelen er bijgevolg graag op in. Zo ontwikkelden ze Sales Navigator, waarmee u als sales professional toegang krijgt tot het volledige netwerk en gericht kunt zoeken naar interessante prospecten. Door middel van een complex algoritme analyseert de tool ook uw zoekgedrag en op basis daarvan stelt de tool prospecten voor die u wellicht zullen interesseren. Bovendien krijgt u voortdurend updates over uw prospecten en klanten, zodat u altijd over de meest recente informatie beschikt. Zo bouwen sales professionals een langetermijnrelatie op met prospecten en maken ze een definitief einde aan cold calling.

Informatie van LinkedIn in uw CRM-systeem

Nu de deal tussen Microsoft en LinkedIn definitief rond is, ligt de weg open om Sales Navigator te integreren in Dynamics 365. Zo kunt u voortaan in uw CRM-systeem profieldetails raadplegen die afkomstig zijn van LinkedIn. Ook connecties leggen en berichten sturen is mogelijk. Uw CRM zal u zelfs interessante leads voorstellen. Heel wat om naar uit te kijken dus! Wij houden u graag op de hoogte.