Meer doen met minder dankzij Microsoft Dynamics CRM 2011

Vandaag de dag werken bedrijven er hard aan om meer te doen met minder. Kan Microsoft Dynamics CRM 2011 echt helpen?

Meer doen met minder dankzij Microsoft Dynamics CRM 2011

Microsoft Dynamics CRM 2011 biedt functionaliteiten aan uw bedrijfsprocessen beter te stroomlijnen. Het richt zich op relatiebeheer, verkoopsopvolging, marketing campagnes, service beheer en KPI dashboards. Bovendien werkt het heel eenvoudig vanuit Outlook. Je kan er onmiddellijk mee aan de slag. Op kantoor of onderweg – online en offline – op PC of op iPhone/iPad

Heel flexibel en herkenbaar

Alle functies zijn heel flexibel en zonder programmatie instelbaar op maat van uw organisatie. Werk vanuit Outlook, in je browser, of op je smartphone. Ga aan de slag zonder server “In the cloud”, of installeer op je eigen server.

Ontdek de top 10 redenen om voor Microsoft Dynamics CRM 2011 kiezen!

# 1. Ongeëvenaarde meerwaarde

De combinatie van de top-rated functionaliteiten, hoge gebruikersacceptatie, de flexibiliteit aan te passen aan uw bedrijfsbehoeften, en een betaalbare prijs maakt Microsoft Dynamics CRM een uitstekende keuze. Ga aan de slag met een gratis trialperiode, of gewoon door contact met ons op te nemen voor meer informatie. We kijken ernaar uit, om u meer over de kracht en flexibiliteit van Microsoft Dynamics CRM te vertellen.

# 2. World Class Klanten

Microsoft Dynamics CRM 2011 is ontworpen om aan de behoeften van alle bedrijven, welke omvang ook, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen, te voldoen. Vandaag de dag wordt Microsoft Dynamics CRM door meer dan 1 miljoen mensen, waaronder enkele van ’s werelds grootste organisaties in de financiële dienstverlening, professionele dienstverlening, productie, en de publieke sector gebruikt. Zie wat één van de vele Microsoft Dynamics-klanten te zeggen hebben.

# 3. Top Bedrijfsfunctionaliteit

Leer hoe de innovatieve functionaliteiten i.v.m. Sales, Customer Service en Marketing van Microsoft Dynamics CRM 2011, een effectieve manier maken om in contact te blijven met uw klanten en het halen van uw zakelijke bedrijfsdoelstellingen.

# 4. Acceptatie door gebruikers

Microsoft Dynamics CRM 2011 werkt in Microsoft Office Outlook, een van de meest populaire programma’s die mensen dagelijks gebruiken. Deze hoge mate van comfort met Office leidt tot een snellere acceptatie van de gebruikers en resulteert dus sneller in succes.
Wilt u meer weten? Kijk maar naar wat de Avento Microsoft Dynamics klanten zeggen.

# 5. The power of Choice

U kunt kiezen om Microsoft Dynamics CRM 2011 in-house te plaatsen, of u kan Microsoft of een hosting partner dit voor u laten hosten. U kunt kiezen hoe uw mensen de oplossing benaderen.
Via Microsoft Office Outlook, een browser of een mobiel toestel als iPhone, iPad, Black Berry of Andriod. U kunt zelfs bepalen of u de licentie koopt of huurt.

Wat betekent dit? Het is gemakkelijk om te switchen van de in-house oplossing naar de hosting oplossing en omgekeerd.

# 6. Innovatie snelheid

Geschiedenis kan het bevestigen: Microsoft lanceerde Microsoft Dynamics CRM 4.0 in december 2007, en in april 2008, werd Microsoft Dynamics CRM Online, de on-demand service, geïntroduceerd.
In minder dan 18 maanden, werden in september 2008, in maart 2009 en in november 2009 Updates voor Microsoft Dynamics CRM Online vrijgegeven. In juli 2009 werden een aantal gratis CRM Accelerators gelanceerd met nieuwe functionaliteit voor Analytics, eService, Event Management, Enterprise Search, Sales Forecasting, Sales Methodologie ondersteuning en nog veel meer. Februari 2011 werd Microsoft Dynamics CRM 2011 gelanceerd. Meer innovatie blijft steeds op de agenda.

# 7. Inzicht in uw bedrijf

De rapportage-engine genereert doorklikbare dashboards binnen Microsoft Dynamics CRM om u te helpen de juiste beslissingen te nemen. U krijgt zo meer inzicht in uw bedrijf.

# 8. Grote Fit (xRM = Op maat van uw bedrijf)

Omdat Microsoft Dynamics CRM gebaseerd is op een service-georiënteerde architecture (SOA), is het eenvoudig integreerbaar in uw bestaande systemen, dit met behulp van webservices.
De uitzonderlijke customizatie functionaliteiten vereenvoudigen het aanpassen van Microsoft Dynamics CRM naar uw bedrijfsprocessen en technologische infrastructuur. Meer informatie over de technologie.

# 9. Marktleider in CRM

Lees de rapporten van analisten en bekijk de Awards waarom Microsoft Dynamics CRM een van de top CRM-oplossingen is.

# 10. Betaalbaarheid

Niet alleen krijg je scherpe prijzen voor zowel on-demand (Cloud) en on-premise implementaties, uw onderhoudskosten blijven beperkt.