Marketing met Fearless Leader: Véél ‘Action’ en heel weinig ‘Cut’

Je kent het wel, dit ‘clapper board’ bij filmopnames en de regisseur die dan voor elke take ‘Action’ roept. En die vervolgens om de haverklap toch de actie onderbreekt met aanwijzingen, of om een acteur die zijn lijntje vergeet te corrigeren… Met Fearless Leader, de gespecialiseerde FMCG applicatie van Avento, blik je zonder haperingen een langspeelfilm vol marketingactie in. Fearless Leader is namelijk een slimme, soepele regisseur die je field medewerkers tot glansprestaties stuwt.

Marketing met Fearless Leader: Véél ‘Action’ en heel weinig ‘Cut’

Marketingacties, is dat geen containerbegrip?  Je zou het zo kunnen zien: alle taken die bovenop een reguliere store check komen – promo’s, surveys…. – en die extra aandacht vragen, kunnen beschouwd worden als een actie. Het bijzondere aan Fearless Leader zijn de handige modaliteiten om deze taken en bijhorende bestellingen vlotjes uitgevoerd te krijgen.

 

Gemakkelijke uitrol
Stel: er is een promo-actie met display plaatsen, enkele producten in de kijker, kortingen en een geschenk bij aankoop. Geldt de actie voor een bepaald winkelpunt, dan zullen de benodigde items en aangepaste prijzen automatisch in de ‘location card’ van de field medewerker zitten.

 

Aangepaste timing
De timing voor het winkelbezoek wordt automatisch aangevuld met de tijd die voor de actie geraamd wordt. Iedereen krijgt dus voldoende tijd om àlle taken af te werken.

 

Prominent in beeld met een button
Als field medewerker word je bij aanvang van je winkelbezoek via een prominente button in de ‘location card’ herinnerd aan de geplande actie. Je hebt zelf de keuze om de actie uit te voeren of uit te stellen naar een volgende keer. Start de field medewerker de actie dan is zijn ‘location card’ en bestelformulier meteen in functie daarvan aangepast.

 

Bepaal zelf ritme van repetitieve acties
Een ingeplande actie gaat niet in rook op na datum. In de aansturing van je field medewerkers kun je heel fijnmazig te werk gaan. Acties kunnen gepland worden per locatie, per winkelketen, per regio… maar ook met intervallen. Die cadans is volledig vrij: twee weken achtereenvolgend, een maand niet, de eerstvolgende week weer wel…

 

Je field medewerkers hebben zicht op de actie-kalender
Dit geeft hen een beter zicht op we workload en stelt hen in staat om een bepaalde actie misschien iets vroeger of iets later uit te voeren.

 

Fearless Leader verhoogt zo in grote mate het comfort van management én van field medewerkers. Je hoeft als regisseur inderdaad niet de hele tijd te zitten roepen. Bovendien, ligt het script netjes vast: acties zijn gepland, getimed en kunnen dus perfect opgevolgd worden. Begrijp je nu een beetje waarom de app van Avento de naam Fearless Leader kreeg? Ook op andere domeinen blinkt hij uit, zoals je elders in deze blogs kunt lezen.