De reflectie van Ann: Kamp Waes in het bedrijfsleven

Kamp Waes was een vaste waarde op de familieagenda. De gelijkenissen met bedrijfsmissies zijn schering en inslag evenals de gelijkenissen met het studentenleven tijdens de examenperiode. De talloze memes die passeren op Facebook onderstrepen dit alleen maar. Blijkbaar voelen velen die kijken zich aangesproken.

Ieder van ons heeft een missie. Ieder van ons moet op bepaalde momenten doorbijten. Ieder van ons valt en moet de veerkracht vinden om terug recht te krabbelen om weer verder te gaan. Het is een troost dat dit niet alleen bij onszelf soms hard, zelfs heel hard kan zijn. Vandaar dat ik het wel even de moeite vind om hier wat verder over na te denken.

De reflectie van Ann: Kamp Waes in het bedrijfsleven

Vooral de vijfde aflevering deed me even wankelen. De zwakste schakel werd getest op leiderschap. De eerste vraag die ik me stelde : ‘Is het echt nodig dat iedereen leiderschap skills heeft?’. ‘Het is toch onmogelijk als iedereen zijn zegje wil doen en zijn wil wil doordrukken’. In het verdere verloop van de aflevering werd het me duidelijk. De gelijkenis werd iets minder treffend met de bedrijfswereld. In een legermissie kan elke pion uitvallen. Steeds zal één iemand de rol van leider op zich moeten nemen om snel de juiste beslissingen te kunnen nemen, het overzicht te bewaren, de taken te verdelen en de juiste koers te behouden.

In eerste instantie ben ik geneigd om te beweren dat dit niet nodig is in het bedrijfsleven. Maar… ja er is een maar 😉 Verder doordenkend bedenk ik mij dat één ieder wel leider van zijn of haar missie binnen de bedrijfsmissie moet zijn. Ook hier is het nodig om steeds het overzicht te houden van de stappen, af te checken of de juiste richting nog gevolgd wordt en of de juiste beslissingen met de minste effort genomen worden.

Fijn. Weer een puzzelstukje van de grote levenspuzzel gelegd voor mezelf. Ik besef dat het inderdaad belangrijk is de juiste mensen te zoeken in het bedrijf . Met name die mensen die een persoonlijke missie hebben in lijn met de Avento mensen. De vraag is en blijft : hoe dit je dit precies? Het sluitende antwoord heb ik nog niet gevonden. Wie weet wordt het duidelijk na mijn fysieke inspanning van het ‘Start to Kamp Waes’ traject. Vol moed en met veel goesting zet ik de loopband aan en begin aan dag drie.