Hoe Resco je CRM-systeem naar een hoger niveau tilt

Ook jouw salesmedewerkers zijn wellicht continu de baan op. Dan zou het toch wel bijzonder handig zijn mochten ze hun CRM-systeem de klok rond kunnen raadplegen, niet? Op pc of mobiel, offline of online, een state-of-the-art CRM-toepassing is te allen tijde beschikbaar. Fictie? Gelukkig niet. Dankzij Resco, specialist in mobiele cross-platform softwareoplossingen, was je CRM nog nooit zo gebruiksvriendelijk. Ontdek hier alle voordelen van Resco Mobile CRM!

Hoe Resco je CRM-systeem naar een hoger niveau tilt

Resco: focus op mobiele applicaties en platformen

Resco is een internationale softwareontwikkelaar die producten lanceert om het werk en de productiviteit van eindgebruikerste optimaliseren. Avento maakt gebruik van het Resco Platform om Microsoft Dynamics CRM via een mobiele applicatie tot bij de klanten te brengen. Door CRM-applicaties mobiel te maken, hebben bedrijven overal en altijd toegang tot kritische klantengegevens.

Resco Mobile CRM app: ‘client’ voor Microsoft Dynamics CRM

De Resco Mobile CRM app is een ‘client’ voor Microsoft Dynamics CRM die elke gebruiker toelaat om persoonlijke informatie te raadplegen waar en wanneer hij dat wil. Ideaal voor verkopers en medewerkers ‘in het veld’ die continu mobiel moeten zijn. De app werkt zowel in online- als offline-modus, zodat je data kunt aanmaken, wijzigen en verwijderen wanneer je maar wil. De toepassing vergt bovendien geen ‘middleware’: de app installeren en verbinden met Dynamics CRM volstaat.

Honderd procent personaliseren in functie van je klantennoden

Een van dé grote troeven van Resco Mobile CRM zijn de uitgebreide personaliseringsmogelijkheden. Zo kun je naar hartenlust aangepaste CRM-entiteiten toevoegen. En dat allemaal op een erg gebruiksvriendelijke manier. Je kunt alle ingaveschermen eenvoudig bedienen via een geavanceerde ‘finger-touch support’. Hier nog enkele andere voordelen en functionaliteiten:

  • Cross-platform: Resco Mobile CRM ondersteunt een breed scala aan mobiele platforms en toestellen: Windows Mobile, Win CE, Tablet PC, Windows Phone 7, Android, iPhone en iPad.
  • Back-Office Integratie: wordt mogelijk gemaakt door Microsoft Dynamics CRM Web Services. De synchronisatieoplossing is generisch en werkt met alle standaard entiteiten of attributen.
  • Volledige integratie van interactieve kaart (bewegingsondersteuning) waarbij meerdere records meteen worden weergegeven.
  • Multimedia-ondersteuning (foto’s, documenten, iFrames, handtekeningen, skype, telefoon,  …)
  • GPS-integratie
  • Barcode-scanniing
  • Kalender voor het regelen van afspraken en creëren van taken
  • Meertalige ondersteuning
  • Beveiligde database
  • Volledig op maat

Wil je graag alle voordelen en platformen van dit Mobile CRM op maat van je business ontdekken? Neem vrijblijvend contact op