Hoe Gamification uw medewerkers motiveert

Huzzah! U bent de nieuwe mayor van het gemeentelijk zwembad. Dat type felicitaties krijgt u als u gebruik maakt van de applicatie Swarm. Met deze applicatie krijgt u punten als u ergens “incheckt”. Zo kunt u bijvoorbeeld een badge verdienen of opklimmen in het klassement, waarin u met uw vrienden strijdt om de leidersplaats. Door in te spelen op onze competitieve aard motiveert Swarm ons om informatie over ons doen en laten te delen, die de makers dan op een of andere manier te gelde proberen te maken. Tal van bedrijven maken van hetzelfde principe gebruik om hun medewerkers te motiveren om hun doelen te bereiken. Dat fenomeen heet ” Gamification “. Ook in Dynamics CRM kunt u van werken een attractief spel maken. We leggen u uit hoe het werkt.

Flat design style modern vector illustration concept of mobile gaming with network friends, game playing awards, smart phone communication and chatting via social media services, using smartphone for mailing and networking.

Maak van werken een spel

U meet de prestaties van uw medewerkers door bij te houden hoeveel meetings ze hebben per week, of door na te gaan hoeveel uren ze presteren voor een klant. Prima, maar waarom maakt u daar geen interactief spel van? Met Dynamics 365 – Gamification, een functionaliteit die u kunt toevoegen aan uw CRM-systeem, vormen uw medewerkers teams en strijden ze onderling met elkaar in een interne competitie.

Het spel wordt opgevat als een sportwedstrijd. Zo kunt u onder meer kiezen tussen rugby, voetbal, ijshockey of basketbal. U bepaalt vooraf de KPI’s en de looptijd van de wedstrijd, en vervolgens krijgen uw medewerkers zowel afzonderlijk als in team punten per voltooide actie. Elke actie levert namelijk een aantal punten op. Zo telt een call met een klant van een halfuur bijvoorbeeld voor drie punten. U bepaalt uiteraard zelf welke actie hoeveel punten waard is. Na een vastgelegde tijdsduur is de wedstrijd voorbij en krijgt u het definitieve klassement te zien. Geen wedstrijd zonder beloning natuurlijk. Ook die bepaalt u volledig zelf. Dit kan gaan een fictieve award of trofee zijn, maar uiteraard ook een mooie geldsom.

Verhoog de motivatie en verbeter de sfeer

Bij Avento geloven we dat vriendschappelijke competitiviteit tussen collega’s resulteert in betere prestaties. Bovendien zorgt het voor dat extra tikkeltje sfeer op de werkvloer. Gamification is ook perfect geïntegreerd met Dynamics CRM, zodat u in geen tijd de traditionele werkplek omtovert in een bruisende sportarena.

Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere informatie.