Digitaliseren & cloud: boek je vlucht bij Microsoft

Wat waren de eerste concrete digitaliseringen voor ondernemers? Wellicht Word, Excel en PowerPoint, de veel gebruikte tools in de eerste versies van Microsofts Office. Die eerste stap heeft iedereen gezet. Maar hoe zit het met de volgende stappen? Digitaliseren is vandaag steeds meer ook migreren naar de cloud. Hoe maak je als onderneming met vaak nog papieren administratie die dubbele sprong: naar digitaal en in de cloud? En speelt good old Microsoft verder een rol in de digitaliseringsgolf?

 

Digitaliseren & cloud: boek je vlucht bij Microsoft

Good old?

Een vraagteken, inderdaad. Want we gaan soms voorbij aan wat Microsoft zelf allemaal in huis heeft. Amper vijf jaar na zijn lancering in 2011 was Office 365 de meest gebruikte cloud service voor bedrijven. Van alle ondernemingen met meer dan 100 werknemers had 79% OneDrive geïnstalleerd –  de tool om persoonlijke en gedeelde werkbestanden vanaf al uw apparaten gemakkelijk op te slaan, te openen en terug te vinden in Office 365.  Voor SharePoint – een mobiel, intelligent en snel te customizen intranet – lag het cijfer op 35%.

Nog enkele stepstones

 Office 365 vormt de eerste stepstone naar de volledige digitalisering. Met Microsoft Dynamics 365 Business Central maakt u vervolgens verbinding met de cloud. Wereldwijd werken al 10 miljoen gebruikers zonder moeite met de volledig cloud-based ERP software van Business Central voor hun boekhouding en financiën, verkoop en marketing, productie en logistiek.

Op een nog hoger niveau is er het hele Microsoft Dynamics 365 landschap met tools voor specifieke toepassingsgebieden en een belangrijk luik gewijd aan customer engagement: sales optimization, marketing, field service en customer service…

One stop shop met gigantische voordelen

En we zijn nog niet aan het eind van de reeks. Benieuwd tot waar de hoge vlucht leidt? Conclusie is alvast dat het Microsoft-landschap als het ware een one stop shop is met de gigantische voordelen van onderlinge compatibiliteit en grote schaalbaarheid.

Je leest er alles over in onze nieuwste White Paper. Download hem hier.