De reflectie van Ann: discipline yourself with 10 habits

Discipline: het is en blijft toch moeilijk. Met veel tegenzin bekijk ik mijn persoonlijk scorebord van de maand december. Zeer mager resultaat. Vijf keer op de loopband gestaan. Het resultaat liegt er niet om. Het beoogde kleedje als kerstoutfit blijft nog een jaartje langer in de kast. De fut was er eventjes uit. Met de fut was ook de goesting weg. Maar genoeg excuses en zelfbeklag. Wat maakt dat het opleggen van dagelijkse oefeningen vroeger zo makkelijk was en nu een helse opgave blijkt te zijn.

De reflectie van Ann: discipline yourself with 10 habits

Ik ga nog maar eens te rade bij mijn trouwe dokter Google. Mijn aandacht wordt getrokken naar het onderstaande artikel.

https://motivationaluniversity.com/how-to-discipline-yourself-with-10-habits/

Gretig zoek ik naar het lijstje en ik kom op het onderstaande:

  • 1. Gratitude
  • 2. Forgiveness
  • 3. Meditation
  • 4. Active Goal Setting
  • 5. Eat Healthy
  • 6. Sleep
  • 7. Exercise
  • 8. Organization
  • 9. Time Management
  • 10. Persistence

Hmm… Dat was nu niet wat ik nodig had.  Hieruit blijkt dat beweging een gewoonte moet worden om gedisciplineerder te werk te kunnen gaan. Ik  ben eigenlijk op zoek naar tips om net discipline te kweken om te kunnen sporten. Het kip en het ei verhaal 🙁

Ik lees een beetje verder en besluit me te behelpen met de kleine tip: start met 5 minuten in het begin van de week, houd dit een week vol. Verhoog vervolgens het aantal minuten naar 10. En ga zo verder naar het gewenste resultaat. We gaan het nog eens proberen. Ik heb trouwens nog een heel jaar voor het volgende kerstfeest 😉