De reflectie van Ann: being connected

Being connected – deze bizarre dagen maken het ons toch weer duidelijk dat mensen wel degelijk sociale wezens zijn. Het is nodig om te voelen dat we deel uitmaken van een groter geheel. Meer nog, ondanks de digitale middelen voelen we aan dat face-to-face contact nu eenmaal niet zo makkelijk vervangbaar is. Op het schermpje zijn we voornamelijk gericht op de inhoud van de boodschap. Al de warme en belangrijke non verbale signalen vallen weg. Een groot gedeelte van het stemtimbre missen we: hetzij door een niet al te snelle lijn, hetzij door achtergrondinformatie… The most important things you make in life are the connections you make with others.

De reflectie van Ann: being connected

Tom Ford: “The most important things you make in life are the connections you make with others”

Aanvankelijk dacht ik dat het aan mijn leeftijd lag. ‘Ik word oud, ik kan niet zo goed meer mee met de nieuwe technologie’. Dolgelukkig was ik dan ook wanneer ik van mijn tieners in huis vernam dat appen met de vrienden ‘toch niet hetzelfde’ is. Een virtueel café is toch niet hetzelfde als samen fysiek in één ruimte te zitten. Het biertje smaakt toch net iets minder lekker. Wow. Ik kan toch nog mee.

Misschien had onze wereld het wel nodig om zich hier terug bewust van te zijn. Even op pauze. Even beseffen hoe belangrijk het is om mensen rondom je te hebben. Hopelijk hebben we na deze crisis even genoeg gehad van al die schermtijd en maken we terug meer tijd vrij voor het echt geconnecteerd zijn met onze medemens.

Simon Sinek: “Authenticity is when you say and do the things you actually believe”

Bij het schrijven van deze woorden realiseer ik me hoe dicht de visie van Avento aanleunt tegen dit gedachtengoed. Avento wenst medewerkers te connecteren waar ze ook zijn, met welke middelen ze ook werken om alzo voldoende tijd te vinden om echte connectie te maken met klanten en medewerkers. Het AHA-momentje van de dag. Ik zit nog volledig in lijn met mezelf. Top 😉