De efficiëntieslag bij Van Marcke

Versnipperde informatie verspreid over meerdere applicaties en een berg administratie, ongetwijfeld een herkenbaar probleem binnen veel organisaties. Maar hoe pak je dit aan? Een goed, op de business afgestemd CRM-systeem kan al heel wat van de pijn wegnemen, blijkt in de praktijk bij de Van Marcke, de specialist in alles wat met water en warmte te maken heeft.

De efficiëntieslag bij Van Marcke

Versnipperde informatie

De informatie waar de 60-tal sales managers en verkopers van Van Marcke beroep op deden zaten verspreid over verschillende applicaties, waardoor er veel tijd aan opzoekingswerk & research verloren ging. Dat dit ten koste ging van de effectieve tijd die aan de klant besteed werd is evident. Om daar komaf mee te maken ging Van Marcke op zoek naar één centrale applicatie, die snel operationeel kon zijn en in de loop der tijd kon aangevuld worden met bijkomende modules. Het CRM-systeem van Avento bleek al snel de perfecte match.

Meer tijd om te verkopen

Het afstappen van het oude systeem en kiezen voor de nieuwe mobiele software van Avento, bracht al snel een fikse efficiëntieverbetering met zich mee. De verkopers hebben onmiddellijk een 360° beeld van de klant/prospect. De verrichtingen/bezoeken uit het verleden, de aankopen en eerdere resultaten worden netjes gecentraliseerd, waardoor de verkoper heel wat meer tijd heeft om het gesprek aan te gaan, de wensen te peilen, te adviseren en te verkopen. En dat met een pak minder administratie dan voorheen en een performant dashboard die het toelaat makkelijk te evalueren en bij te sturen.

Op maat en modulair

Snel uit de startblokken schieten, geen tijd verliezen aan maandenlange analyses, dat was het uitgangspunt bij Van Marcke. Ze zochten dan ook een partner, die snel mee in het verhaal kon stappen en op termijn modulair kon bij ontwikkelen naargelang de noden. Een werkwijze waar Avento volledig in kon meegaan. De expertise in Microsoft Dynamics bleek al snel een enorme troef en het doorgronden van de business – om de werkelijke noden van Van Marcke te vatten – gaven het laatste duwtje naar succes.  Meer weten over deze case? Bekijk hier dan de getuigenis van Van Marcke of contacteer ons om te bekijken hoe we ook voor uw onderneming een meerwaarde kunnen betekenen.