3 tips om de workload van uw mensen op het terrein te optimaliseren

Waar zijn mijn mensen mee bezig? De category managers zijn ‘op de baan’, hoor je dan wel eens.  ‘Op de baan’ valt van alles te beleven 😉

Wie doet wat? Hoe verdeelt u als Category Manager of Marketing & Sales Manager het werk over de regio’s zodat niemand overbevraagd of onderbenut blijft. Heeft X of Y nog marge om er iets bij te nemen? Hoe kunnen we uitbreiden naar nieuwe regio’s? Een standaardantwoord als ‘iedereen is op de baan’ volstaat echt niet.

Hoe verdeelt u als category manager of sales manager het werk?

Dit zijn pertinente kwesties die een grote impact kunnen hebben op het rendement van uw inspanningen en dus op de verkoop per POS of per winkelketen. De tijd om alle relevante gegevens te verzamelen en te analyseren voor een betere planning ontbreekt meestal, of beter gezegd altijd. En dus is het in feite onmogelijk om echt efficiënte marketing- en salesacties op te zetten, om precies die acties te kiezen met de beste ROI.

De Territory Workload Calculator van Avento’s FMCG365 omzeilt alle klippen en vindt snel de perfecte werklastverdeling voor uw field medewerkers.

De oplossing in 3 stappen

1) Weet wat er precies gebeurt

Weet precies wat de workload is in elke regio en wat de tijdsbesteding is van iedere field medewerker. De Territory Workload Calculator toont de workload per persoon op basis van het product assortiment, de verschillende jobs per POS en de rijtijden. De workload van uw hele team wordt weergegeven in een overzichtelijk staafdiagram. U ziet meteen waar en hoe de taakverdeling kan geoptimaliseerd worden.

2)  Pas de regio aan in functie van de workload

Met de Territory Workload Calculator van FMCG365 kunt u heel eenvoudig de regio’s op een kaartje aanpassen in functie van de workload van uw mensen.  Maak de regio van X  iets groter en die van Y kleiner door gewoon een grens op een kaartje te verslepen. De Territory Workload Calculator berekent automatisch nieuwe werkschema’s. De gerelateerde taken voor de fieldworker komen automatisch tijdens het juiste POS-bezoek tevoorschijn. Zo garandeert u dat een planningsbeslissing tot een effectief resultaat leidt.  Geen experimenten, maar berekende oplossingen voor professioneel Territory Management.

3) Monitor en verbeter

Fine tuning van de workload is een never ending story. De ene week is de andere niet, ook al zijn je mensen gemotiveerd en bij de zaak. De Territory Workload Calculator maakt bliksemsnel dag op dag aanpassingen in functie van de inzetbaarheid. Combineer Avento’s Workload Calculator met de Avento’s Resource Scheduling Automation – die toont wie waar is en wie met verlof of ziek is – en u hebt een onklopbaar team.

Geniaal?

Geniaal? Misschien wel. Avento’s FMCG365 heeft een set van krachtige kwaliteiten die uw leading positie verder kan versterken. Logisch, FMCG365 is gebouwd op de leidende technologie van Microsoft Dynamics 365 en op het mobiele CRM van Resco.net.

FMCG365 is bovendien gebaseerd op de gangbare standaarden in de FMCG-markt en is eenvoudig configureerbaar naar de specifieke gebruiken in uw onderneming.

Naast FMCG365 heeft Avento ook Textile365 en Industry365, gebouwd op dezelfde platformen met aanpaste functionaliteiten en hetzelfde ongeëvenaarde gebruiksgemak.